Seksinuket yleistyvät.

Tutkijat: Seksirobotit ovat psykologinen uhka ihmisille!

17.02.2020 22:05

Seksirobotit kehittyvät kovaa tahtia, eivätkä sääntelytahot pysy kehityksen perässä. Tutkijoiden mukaan seksirobotit tulevat jatkossa aiheuttaman yhä enemmän psykologisia ja moraalisia ongelmia omistajilleen.

- Jotkut robotit on raiskausskenaarion luomiseksi ohjelmoitu vastustelemaan. Jotkut on suunniteltu lasten näköisiksi, kertoo Christine Hendren Duken yliopistosta BBC:lle.

Hendren puhui aiheesta Seattlessa pidetyssä American Association for the Advancement of Science-järjestön vuosikokouksessa.

- Eräs japanilainen kehittäjä on myöntänyt olevansa pedofiili ja hän sanoo, että tämä laite on ennaltaehkäisevä lääke, joka estää häntä satuttamasta oikeita lapsia. Mutta normalisoiko tällainen näitä käyttäytymismalleja ja antaako se ihmisille mahdollisuuden harjoittaa niitä?

Keinoäly oppii mieltymykset

Muun muassa Harmonyn valikoimasta löytyy jo edistyneellä tekoälyllä varustettu nukke, joka kykenee oppimaan omistajansa mieltymykset. Toimitusjohtaja Matt McMullenin mukaan seksilelu voi ikään kuin solmia suhteen omistajaansa. Robottien etiikkaan De Montfortin yliopistossa erikoistunut Kathleen Richardson haluaa asettaa tällaiselle markkinoinnille rajat.

- Näiden yritysten viesti on: "Eikö sinulla ei ole ystävää? Eikö sinulla ei ole kumppania? Älä huoli, me voimme valmistaa sinulle  robottityttöystävän." Parisuhde perustuu läheisyyteen, kiintymykseen ja vastavuoroisuuteen. Nämä ovat asioita, joihin koneet eivät kykene.

Hän vaatii lakia, joka kieltäisi yrityksiä mainostamasta seksirobotteja korvikkeena ihmissuhteille.

- Jos jollakulla on parisuhdeongelmia todellisessa elämässä, niitä tulee käsitellä muiden ihmisten kanssa, ei normalisoimalla ajatusta, että voit korvata ihmiset roboteilla, hän selittää BBC:lle.

Lähde: BBC

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!