Oho
Kananpojat auttavat riippuvuuteen.

Oho! Indonesialaislapsia vieroitetaan älylaitteista tipujen avulla!

29.11.2019 11:34

Indonesialainen kaupunki on keksinyt epätavallisen lääkkeen lasten puhelinriippuvuuteen. Bandungin paikallishallinto ilmoitti hankkivansa 2000 tipua vieroittamaan peruskoulun oppilaita internetistä ja älypuhelimista.

Yhteensä 12 kouluun toimitetaan kananpoikia, joiden on tarkoitus tarjota lapsille aktiviteetteja, jotka pitävät heidät erossa puhelimista. Lasten on huolehdittava linnuista ennen koulua ja sen jälkeen. Hankkeen toivotaan myös opettavan oppilaille hyödyllisiä taitoja ja vastuuntuntoa. 

Pormestari Oded M. Danial lisää, että suurimmat kanat kasvattavat oppilaat palkitaan polkupyörillä. Vaikka hän toivoo palkintojen motivoivan lapsia, kehottaa hän myös vanhempia seuraamaan ja tarvittaessa rajoittamaan lastensa laitteiden käyttöä.

Brittiläisen mainostoimiston tammikuussa julkaiseman raportin mukaan keskiverto indonesialainen viettää päivässä yli 8,5 tuntia netissä. Lukema on maailman viidenneksi korkein.

Lähde: NHK WorldCoconuts Jakarta

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!