1980-luvun tv-sarjan tähdet.

Dallasin Pamela sai nimikkobiisin Suomessa, Koira haudattuna -tähti tapasi Matti Nykäsen – näin takavuosien tv-tähtien elämä sujui suosikkisarjojen jälkeen!

26.01.2020 22:46

Suursuosikki Dallasissa öljypohatta J.R. Ewingia esittäneen, vuonna 2012 menehtyneen Larry Hagmanin viekas hymy on piirtynyt pysyvästi miljoonien tv-katsojien verkkokalvoille.

Larry Hagman

Dallas-tähdistä Victoria Principalin roolihahmo Pamela sai huumorimuusikko Jaakko Tepon jopa tekemään hänelle nimikkobiisin! Vuoden alussa 70 täyttäneellä Victorialla on myös oma Principal Secret -nimeä kantava kosmetiikkasarja.

Dallasin Pamela

Lue myös: Dallas-sarjan seksisymboli Charlene Tilton jumittui pikkurooleihin ja koki rakkauselämässään tragedian!

Tapasi Matti Nykäsen

Koira haudattuna -rikosdraama veti suomalaiset television ääreen 1990-luvun alussa. Rikostutkija Jake Stylesia näytelleestä Joe Pennystä tuli Suomessa niin kiinnostava tähti, että hän vieraili täällä vuonna 1992 ja matkallaan muun muassa vihkaisi Vaasan Tropiclandia-kylpylän käyttöön.

Koira haudattuna

Vierailun aikana tavikset saivat tyytyä Joen jakamiin nimmareihin, mutta julkkiksille löytyi enemmän aikaa. Niinpä Joe tapasi muun muassa Matti Nykäsen. Nykyisin 63-vuotias Joe kuitenkin näyttelee vain harvakseltaan.

Brucen läpimurtorooli

Konnankoukkuja kahdelle

Suosittu draamakomedia Konnankoukkuja kahdelle nosti 1980-luvulla pääosien esittäjänsä Bruce Willisin, nyt 63, ja Cybill Shepherdin, 69, palvotuiksi naurattajiksi. Sarjassa parin välillä oli voimakas seksuaalinen vetovoima, mutta tosielämässä he riitelivät repivästikin. Konnankoukkujen alkaessa Bruce oli kaksikosta tuntemattomampi, mutta noste vei hänet aina supertähteyteen asti.

Lue myös: Bruce Willisin häikäisevän kauniit tyttäret dominoivat Instagramissa: poseeraavat pikkubikineissä kuumilla lähteillä – ”Uuuh,  miten kuumia mammoja!”

Riipaiseva rakkaustarina

Okalinnut

Yksi 1980-luvun ihastuttavimmista sarjoista oli Okalinnut. Draamasarjaa tehtiin vain neljä osaa, mutta se riitti nostamaan Rachel Wardin jättisuosioon. Rachelin roolihahmon Meggie Clearyn epätoivoinen rakkaus Richard Chamberlainin esittämään katoliseen pappiin on syöpynyt monien mieliin. 62-vuotias Rachel on nykyisin myös ohjaaja, ja Richardkin, 85, näyttelee yhä.

Nano nano!

Ystäväni avaruudesta

Avaruusolento Mork muistetaan 1970-lopun sarjasta Ystäväni avaruudesta. Morkia näytellyt Robin Williams oli ennen sarjaa melko tuntematon koomikko, mutta sarja nosti hänet suurtähtien joukkoon. Masennuksesta ja muistisairaudesta kärsinyt Robin teki itsemurhan vuonna 2014 vasta 63-vuotiaana. Nyt 69-vuotiaalle Pam Dawberrylle sarja toi uran mutta ei avannut samanlaista tietä tähteyteen.

Lue myös: Robin Williams Seiskalle 2004: Viina ja kokaiini veivät 10 vuotta elämästäni

Upea tunnusmusiikki!

Jon English

Australialainen minisarja Vastatuuleen kuuluu 1980-luvun käänteentekeviin suosikeihin. Miespääosaa Jonathan Garrettia näytellyt Jon English teki sarjan tunnusmusiikin Six Ribbons, joka nousi listahitiksi ympäri maailmaa. Suomeksi kappaleen levytti muun muassa Danny. Säveltäjä-näyttelijä Jon English kuoli vuonna 2016.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Kirsi Pöllänen
Kuvat: All Over Press ja Getty Images

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!