Yökylässä Maria Veitola

Juha Sipilä avautui lapsensa kuolemasta Maria Veitolalle – rakensi poikansa hauta-arkun itse: Se oli tapani tehdä surutyötä

27.03.2018 12:27

Pääministeri Juha Sipilä kertoo perhettään kohdanneesta tragediasta Yökylässä Maria Veitola -ohjelman viimeisessä jaksossa.

Perjantaina (30.3.) nähtävässä jaksossa Juha kertoo poikansa Tuomon kohtalokkaaksi muuttuneesta rutiinileikkauksesta. 22-vuotias Tuomo menehtyi helmikuussa 2015. Juha on kertonut perhettään kohdanneesta tragediasta Keskustajohtajan muotokuva -kirjassa. Siinä hän kertoo, että Tuomo menehtyi korvaleikkauksen jälkikomplikaatioihin muutama tunti operaation jälkeen. Hän oli lähtenyt vessareissulle sairaanhoitajan kanssa ja lyyhistynyt yllättäen lattialle.

− Tuomo oli sairaalassa pienessä operaatiossa. Hänen korvakäytäväänsä korjattiin hieman. Eihän sen tarkoitusta ymmärrä. Se on ollut varmaan elämäni kovin paikka. Se tapahtui niin yllättäen, Juha kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Lue myös: Pääministeri Juha Sipilän vaimo avautuu mediakampanjassa perheen kuopuksen kuolemasta: Vuorasin hauta-arkun häälahjaksi saaduilla pitsilakanoilla

Rakensi poikansa hauta-arkun

Juha halusi kunnioittaa Tuomon muistoa yllättävällä tavalla. Hän nimittäin rakensi poikansa hauta-arkun itse.

− Tuomo oli pojista se, joka oli innostunein puutöistä. Ajattelin, että arkun rakentaminen oli minun tapani tehdä surutyötäni. Isäni ja kaikki poikani tulivat auttamaan minua, ja se oli meille yhteinen tapa purkaa tilannetta. Välillä emme puhuneet toisillemme mitään. Saattoi mennä tunti, että teimme töitä hiljaisuudessa.

Koskettava lahja Tuomon tyttöystävälle

Juha kertoo Marialle, että Tuomo oli hyvä käsistään, ja hän rakensi erilaisia asioita Juhan pajalla. Juha on vienyt osan poikansa projekteista loppuun.

− Hän oli alkanut tehdä tyttöystävälleen vanhanaikaista kapioarkkua. Tein sen loppuun ja annoin arkun Tuomon tyttöystävälle.

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla perjantaina klo 20.

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: MTV

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!