Virpi Miettinen kertoo elämästään.

Glamour-elämä vaati veronsa! Miss Suomi Virpi Miettinen ajautui sekakäyttäjäksi – ”Menetin säästöni ja jouduin putkaan!”

03.01.2020 17:01

Miss Suomi -voittajana Virpi Miettinen, 73, matkusti edustamaan kotimaataan isoihin kauneuskilpailuihin ulkomailla. Nizzassa oli Miss Eurooppa, Brasilian Rio de Janeirossa Miss International Beauty ja Yhdysvaltain Miamissa Miss Universum.

Kaikissa niissä hän tuli ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

– Universumissa hävisin Thaimaan voittajamissille yhdellä vaivaisella pisteellä, kun pisteitä jaettiin peräti tuhat. Se vähän korpeaa! Toisaalta olin heti vapaa jatkamaan mallintöitäni.

Lue myös: ”Tylsä missi ei kiinnosta!” Missilegenda Virpi Miettinen eli kuten ajatteli: ”Heittäydyin täysillä jet set-elämään!”

1960-luvulla lentäminen ja kaukomatkustaminen ei vielä ollut kovin arkipäiväistä puuhaa. Omatoimista Virpiä ei reissaaminen maailmaan ääriin pelottanut.

– Onneksi minulla on aina ollut hyvä kielipää. Koulussa tykkäsin kielistä mutta en matikasta. Puhun saksaa, ruotsia ja auttavasti englantia.

Virpiä kutsuttiin laulun mukaan pikku neiti porvoolaiseksi. – Misseys mullisti ja muuti elämäni suunnan.
Virpiä kutsuttiin laulun mukaan pikku neiti porvoolaiseksi. – Misseys mullisti ja muuti elämäni suunnan.

 

Lue myös: ”Ostelin Porscheja, asuntoja ja purjeveneitä!” Ex-missi Virpi Miettinen tienasi rutkasti rahaa maailmalla: ”Kaiken olen menettänyt!”

Tienasin ruhtinaallisesti

Pikku neiti porvoolainen menestyi mallina ja eli luksuselämää Euroopassa.

Kun Virpi meni ensimmäisen kerran naimisiin vuonna 1966 Caesar von Walzelin kanssa, he asettuivat Wieniin. Caesar oli itävaltalaista aatelissukua, vaikka suomalainen onkin. Sittemmin hän on tunnettu kansanvälisenä esteratsastustuomarina.

Virpi teki 17 vuotta töitä Wienin kauppakamarille.

– Mallin työnkuva on kuin kermakakku: yksi siivu on catwalkia, yksi valokuvamallina oloa, yksi mainoskuvauksia, yksi messuemäntää… Jotkut tekevät vain yhtä siivua, mutta minä ahmin kaikkia!

Rahaa tuli paljon.

– Tienasin todella ruhtinaallisesti 1960–1970-luvuilla. Ostelin Porscheja, asuntoja ja purjeveneitä. Se oli hauskaa, mutta kaiken olen menettänyt.

Klassisen kaunis Virpi voitti 18-vuotiaana Miss Suomi -tittelin 1965.
Klassisen kaunis Virpi voitti 18-vuotiaana Miss Suomi -tittelin 1965.

 

Lue myös: F1-legenda ihastui missikaunotar Virpi Miettiseen – ”Harmitti, etten tajunnut napata häntä!”

Glamour-vuodet vaativat veronsa. 172-senttisen Virpin piti olla mallinmitoissa, vaatekoossa 34. Siksi hän söi muiden tapaan ruokahalua vähentävää lääkettä, jossa oli amfetamiinia.

– En tiennyt, että lääkärin määräämässä lääkkeessä oli huumetta. Minulta meni aina muisti, kun otin alkoholia. Seurapiirikutsuilla jo tilkka samppanjaa sai pääni sekaisin.

Menetin kaikki säästöni

Virpi kärsi sekakäytöstä vuoteen 1991 asti, jonka jälkeen hän ollut täysin raitis.

– Olisin kuollut moneen kertaan, jollen olisi saanut kierrettäni poikki. 1990-luku oli raskas. Menetin kaikki säästöni eli 1,5 miljoonaa markkaa silloisen miesystäväni takia. Liikuin väärien ihmisten kanssa ja jouduin putkaan, kun ystäväni käyttivät autoani hasiksen salakuljetukseen, Virpi luettelee.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!