Jaanan mies kuoli yllättäen.

Jaanan, 54, aviomies kuoli vain päivä syöpädiagnoosin jälkeen: ”Hyvästejä ei ymmärretty jättää”

01.01.2018 19:22

Varkauden lähellä, Timolan kylässä asuvan Jaana Rahkosen, 54, elämä ei ole mennyt unelmien mukaan. Hengenlähtökin oli 1980-luvulla lähellä pahassa pyöräonnettomuudessa.

– Kalloni halkesi ja kasvoni menivät täysin tohjoksi, Jaana kertoo.

Rakastuimme teineinä

Elämään on mahtunut iloa ja onneakin. Niistä suurin on oma perhe, johon kuuluvat kolme lasta, viisi lastenlasta ja rakas aviomies Ari, vaikka jo edesmennyt onkin.

Pariskunta alkoi seurustella 13-vuotiaina. He ehtivät elää rinnakkain 38 vuotta, kunnes yhteinen taival katkesi täysin yllättäen. Ari kuoli 29. toukokuuta 2014 edellispäivänä todettuun syöpään.

Jaana ja Ari seurustelun alussa.

– Hän oli ollut terve mies koko elämänsä. Lääkärissä todettiin paksusuolensyöpä, joka oli vallannut maksan ja keuhkot. Seuraavana päivänä Aria ei enää ollut. Hyvästejä ei ymmärretty jättää.

– Vieläkin tuntuu uskomattomalta, että hän kuoli noin vain yks kaks yllättäen, aviomiestään kovasti ikävöivä Jaana sanoo.

Onneksi läheiset ja lemmikit tuovat iloa arkeen. Kissan lisäksi talossa on koira, joka on sekoitus huskya ja saksanpaimenkoiraa. Siitä Jaana saa on seuran lisäksi myös konkreettista turvaa.

– Kyllähän tuo on ihan vahtikoiraksi hankittu, Jaana kehuu nelijalkaista turvamiestään.

Teksti: Alexandra Kral
Kuvat: Timo Korhonen ja Jaanan kotialbumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!