Nina Mikkonen

Nina Mikkonen näkee unia edesmenneestä aviomiehestään - tällainen uni mullisti surutyön: Ymmärsin, että minun on päästettävä irti!

26.12.2017 09:22

Nina Mikkoselle kulunut vuosi on ollut menetyksestä johtuvien tunteiden vuoristorataa.

Ninan aviomies Timo T. A. Mikkonen menehtyi sairauden uuvuttamana tammikuussa. Nina on huomannut käsittelevänsä Timon kuolemaa ja irti päästämistä unissaan.

− Näin hiljattain unen, jossa Timo oli sellainen kuin terveenä, ja me nukuimme niin, että pidin päätäni hänen rinnallaan. Ajattelin, kuinka ihanalta Timon lämpö tuntui minua vasten, ja halasin häntä tiukasti. Yhtäkkiä Timon ilme alkoi muuttua tuskaiseksi. Silloin ymmärsin unessa, että minun on päästettävä irti. En voi vaatia häntä jäämään, koska oikeasti hän on kuollut. Uni päättyi siihen, että tajusin pitäväni kuolleesta kiinni, ja annoin hänen lähteä. Timo poistui hiljalleen, Nina muisteli Seiskalle.

Nina ei ole luopunut vihkisormuksistaan. Hän ei edes halua kiirehtiä sen suhteen.

− Voi olla, etten ota sormuksia pois koskaan. Vaikka vihkikaavassa sanotaan: ”kunnes kuolema teidät erottaa”, niin minun mielestäni edes kuolema ei ole erottanut meitä. Timo on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, ja hän odottaa minua siellä. Timo oli uskomattoman ihana aviomies ja isä, ja huomaan itsessäni ristiriidan kiinni pitämisen ja irti päästämisen suhteen.

 

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!