Virpi Miettinen tienasi rahaa maailmalla.

”Ostelin Porscheja, asuntoja ja purjeveneitä!” Ex-missi Virpi Miettinen tienasi rutkasti rahaa maailmalla: ”Kaiken olen menettänyt!”

31.12.2019 09:03

Miss Suomi -voittajana Virpi Miettinen, 73, matkusti edustamaan kotimaataan isoihin kauneuskilpailuihin ulkomailla. Nizzassa oli Miss Eurooppa, Brasilian Rio de Janeirossa Miss International Beauty ja Yhdysvaltain Miamissa Miss Universum.

Kaikissa niissä hän tuli ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

– Universumissa hävisin Thaimaan voittajamissille yhdellä vaivaisella pisteellä, kun pisteitä jaettiin peräti tuhat. Se vähän korpeaa! Toisaalta olin heti vapaa jatkamaan mallintöitäni.

1960-luvulla lentäminen ja kaukomatkustaminen ei vielä ollut kovin arkipäiväistä puuhaa. Omatoimista Virpiä ei reissaaminen maailmaan ääriin pelottanut.

– Onneksi minulla on aina ollut hyvä kielipää. Koulussa tykkäsin kielistä mutta en matikasta. Puhun saksaa, ruotsia ja auttavasti englantia.

Virpiä kutsuttiin laulun mukaan pikku neiti porvoolaiseksi. – Misseys mullisti ja muuti elämäni suunnan.
Virpiä kutsuttiin laulun mukaan pikku neiti porvoolaiseksi. – Misseys mullisti ja muuti elämäni suunnan.

 

Lue myös: ”Tylsä missi ei kiinnosta!” Missilegenda Virpi Miettinen eli kuten ajatteli: ”Heittäydyin täysillä jet set-elämään!”

Tienasin ruhtinaallisesti

Pikku neiti porvoolainen menestyi mallina ja eli luksuselämää Euroopassa.

Kun Virpi meni ensimmäisen kerran naimisiin vuonna 1966 Caesar von Walzelin kanssa, he asettuivat Wieniin. Caesar oli itävaltalaista aatelissukua, vaikka suomalainen onkin. Sittemmin hän on tunnettu kansanvälisenä esteratsastustuomarina.

Virpi teki 17 vuotta töitä Wienin kauppakamarille.

– Mallin työnkuva on kuin kermakakku: yksi siivu on catwalkia, yksi valokuvamallina oloa, yksi mainoskuvauksia, yksi messuemäntää… Jotkut tekevät vain yhtä siivua, mutta minä ahmin kaikkia!

Rahaa tuli paljon.

– Tienasin todella ruhtinaallisesti 1960–1970-luvuilla. Ostelin Porscheja, asuntoja ja purjeveneitä. Se oli hauskaa, mutta kaiken olen menettänyt.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!